Tisíce CD s muzikou všeho druhu ke stažení zdarma

19.11.06

Šikovný skript pro vaše stránky


Možná ve svých článcích občas používáte výrazy, u kterých si nejste jisti, zda jsou Vašim čtenářům známé stejnou měrou jako Vám samým. Jedna možnost je těmto výrazům se vyhnout, čímž samozřejmě může utrpět informační výpověď Vašeho textu. Druhá možnost je na tato slova vytvořit odkazy, které přinášejí vysvětlení. To je výborná možnost, ale trochu pracná a navíc tím naznačujete, že předpokládáte u svých věrných čtenářů jistou míru neznalosti.

Velice elegantním řešením je přidat si na stránku jednoduchý skriptík systému coto.je.

Umístěním ikonky na stránky dáte možnost svým čtenářům k rozšíření jejich obzorů nebývalou měrou. Čtenář kurzorem označí (začerní) text kterému nerozumí (nebo který ho zajímá hlouběji) a zmáčkne ikonku coto.je. Následně se mu otevře okno, kde se mu dostane odpovědi na zadané slovo.

Řekněme že se v našem textu objeví slovní spojení: Mýty a pověry pravicových bloudů.

Zatrhneme si slovo pověry, neboť nám není jasný význam. Dostane se nám odpovědi:

pověra

pojem se objevil v 15. století, kdy s jeho pomocí křesťanská (katolická) církev odlišila své oficiální učení od všech ostatních dobových náboženských představ tehdejší Evropy. Vztahoval se na jiná než katolická náboženská …

Vřele doporučuji všem kteří publikují. Přispějí tak k obecné vzdělanosti naší internetové populace, což je jistě meta, kterou stojí za to dosáhnout.

Žádné komentáře: